BBL-opleiding zorg
Veel in de praktijk aan de slag gaan en flink wat minder tijd met je neus in de boeken? Als dat jou als muziek in de oren klinkt, is een BBL-opleiding in de zorg helemaal aan jou besteed. Kom hier meer te weten over de mogelijkheden van BBL in zorg en welzijn.
Wat betekent BBL in de zorg?
BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Een BBL opleiding in de zorg is een ideale combinatie van leren en werken op mbo-niveau. Je werkt minimaal 24 uur per week bij een zorg- of welzijnsorganisatie en zit de overige 8 uur per week in de schoolbanken. Zowel op het werk als op school word je ondersteund door een begeleider. Zowel BBL in de gezondheidszorg als BBL welzijn is mogelijk.
BBL zorg en welzijn op een rij
- Je ontvangt een leerlingsalaris
- Je bent volop in de praktijk bezig
- Je doet alvast werkervaring op
- Je breidt meteen je cv en netwerk uit
- Je werkt vaak onregelmatige tijden: het kan dus ook zo zijn dat je avond- of nachtdiensten draait
- Werken en leren tegelijk is een flinke tijdsinvestering die om een goede tijdsverdeling vraagt
Is een BBL-opleiding zorg en welzijn iets voor jou?
Werkgevers stellen voor BBL-opleidingen in de zorg speciale opleidingsvacatures beschikbaar. Er worden daarbij bepaalde dingen van je gevraagd: zo worden er extra eisen gesteld aan vakken als Nederlands en wiskunde. Wil je een BBL-opleiding niveau 4 volgen, dan moet je ook aan een extra eis voor Engels voldoen. Word je aangenomen, dan krijg je een (leer)arbeidsovereenkomst aangeboden bij een erkend leerbedrijf. Hierin worden zaken zoals de hoogte van het leerlingsalaris besproken.
Zie een aanmelding voor een BBL-opleiding welzijn of zorg dus als een soort sollicitatieprocedure. Dit alles vraagt om een professionele houding en een gezonde portie ambitie. Verdiep je dus van tevoren goed in de voorwaarden en eisen die gesteld worden aan jou als leerling. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten die wij organiseren vertellen we hier meer over.