Mutsaersstichting zoekt een

Sociotherapeut 24-uurszorg Open Groep

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Wat is jouw rol
Als Sociotherapeut zie jij wie de jongere echt is! Talenten en krachten worden benut en aangeboord. Ontwikkeling op de hulpvraag wordt bewerkstelligd. Dit alles met oog, oor en hart voor de jongere. Maak jij samen met ons het verschil? Kom dan werken bij de Mutsaersstichting.

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door gebruik te maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

Wat ga je doen?
Als Sociotherapeut bied jij intensieve behandeling en begeleiding aan kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische en psycho-sociale problematiek, soms vanuit een crisissituatie. Zij zijn opgenomen in de klinische setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren op de therapeutische behandelgroep. Dit doe je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.
Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een open  setting. Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten.

Hoe ziet jouw werk eruit?
Vervelen? Daar kom je bij ons echt niet aan toe. Draai je een dagdienst, dan start je tussen 7:00 en 8:00. Eerst vindt er een overdracht plaats van de nachtdienst, waarna je je inleest in de dag ervoor, totdat je collega start en de jongeren opstaan. We helpen ze met hun ochtend ritueel zoals het opruimen van de kamers en de zelfverzorging. Na het gezamenlijke ontbijt gaat iedereen naar school of naar de dagbesteding en vinden er therapieën plaats. Allemaal aanwezig op het eigen terrein van de Mutsaersstichting. Bij ons wordt begeleiding op maat geboden. Per jongere wordt gekeken hoeveel uur ze naar school of dagbesteding kunnen gaan. Je begeleidt ze in hun eigen dagstructuur.  Binnen schooltijden ga je aan de slag met de afspraken van die ochtend. Je rapporteert en voert gesprekken met collega’s van andere disciplines zoals procescoördinatoren, therapeuten, psychiaters, ed. Al deze expertise hebben wij zelf in huis.

Alle jongeren komen weer terug voor de lunch. Er is altijd nog ruimte voor een speel afspraak om even af te schakelen. Na de lunch start de eigen dag structuur weer en gaan de jongeren naar school of dagbesteding.  Om 14:30 is er een overdracht met jouw collega’s van de late dienst.
Bij een late dienst vang je de jongeren op, zodra zij van school of de dagbesteding komen. In de middag is er meer vrije tijd. De jongeren  maken afspraken over wat ze willen doen en met wie. Je begeleidt ze in het maken van speelafspraken en ondersteunt de jongere bij hun hulpvraag. We stimuleren de jongeren om samen met ons te koken.  Avondeten doen we ook gezamenlijk.

In de avond helpen we de jongeren met het onderhouden van de contacten met hun ouders, soms begeleiden we belmomenten of worden ouders individueel op de hoogte gehouden van de dag van hun kind.

Daarnaast staat de avond ook in het teken van rust, helpen met de zelfverzorging, de kinderen naar bed brengen en samen een boek lezen om de dag rustig af te sluiten.
Na bedtijden van de jongeren werk je de administratie bij, waaronder rapportages, mailing en verricht je huishoudelijke taken. Aan het einde van je dienst draag je eventuele bijzonderheden over aan je collega of de nachtdienst.

Wie zoeken wij
Het team waar je in komt te werken is vooral opzoek naar iemand die aanpakt en doorpakt. De doelgroep vraagt zowel therapeutisch- als pedagogisch handelen. Het werktempo ligt hoog, met goede samenwerking en overleg komen wij ver(der).  
Binnen het werken op een behandelsetting wordt flexibiliteit gevraagd wat inhoudt dat er ook weekend-, slaap- en nachtdiensten gewerkt worden. Veranderen of het werken van extra diensten gaat uiteraard in overleg.

Verder vragen wij:

  • Affiniteit en (bij voorkeur) ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening.
  • Een (bijna) afgeronde hbo-opleiding met een SKJ registratie of waarmee jij je als jeugd- en gezinsprofessional kunt registreren. Of een relevante MBO4 opleiding, met evt. BIG registratie.
  • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Ons aanbod
Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol én gevarieerd. Maar er is meer.

Wij bieden jou ook:

  • De mogelijkheid om te werken in een open setting.
  • Een salaris passend bij schaal FWG 45 conform cao GGZ.
  • Onregelmatigheidstoeslag.
  • Uitkering van een 13e maand.
  • Een functie voor 24 tot 36 uur per week.
  • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW).
  • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen.
  • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.