MET ggz zoekt een

GZ-psycholoog Persoonlijkheid

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
MET het team

Team Persoonlijkheidsstoornissen is een multidisciplinair team in Maastricht, dat specialistische/multidisciplinaire GGZ hulp biedt aan mensen met ernstige persoonlijkheidsproblematieken en persoonlijkheidsstoornissen. Er wordt gewerkt volgens het principe “groepen tenzij”, waarbij in principe alle cliënten groepsbehandeling krijgen, met daarnaast individuele sessies waar nodig of conform de protocollen. We werken met het GIT-PD (Guideline Informed Treatment for Personality Disorders) kader, wat ons als team structuur geeft om met cliënten een effectieve behandelroute en relatie te ontwikkelen. Na afronding van de GIT -PD fase, stromen cliënten door naar specifieke behandelprogramma’s bijvoorbeeld Schema Focused Therapy (SFT), Mentalization Based Treatment (MBT) of een VERS behandeling. Parallel kan er medicamenteuze behandeling, vaktherapie, rehabilitatie of IPS ingezet worden. Hierdoor kunnen we de juiste zorg bieden. Ook helpt het ons als collega’s om constructief samen te werken.

De collega’s van team Persoonlijkheid zijn gedreven en deskundig en zijn werkzaam als Psychiater, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, GZ-psycholoog, Basispsycholoog, APV, vaktherapeut, Rehabilitatiemedewerker en IPS-trajectbegeleider. Tevens leidt het team structureel mee op in de opleidingen tot psychiater, psychotherapeut en klinisch psycholoog. En wordt er mee gedaan aan wetenschappelijke onderzoeken, gekoppeld aan MET wetenschap.

MET vakmanschap
Als GZ-psycholoog heb jij zowel taken als regiebehandelaar, als behandelaar en als werkbegeleider/supervisor:
  • Je houdt intakegesprekken en stelt indicaties voor psychodiagnostisch onderzoek, behandeling en/of voor preventieve activiteiten.
  • Je zorgt voor en ondersteunt de uitvoering van het vastgestelde behandelplan middels bovengenoemde behandeltechnieken. Bij onze doelgroep is er veel aandacht voor commitment en het aangaan van een goede behandelrelatie.
  • Je neemt actief deel aan MDO’s en andere overleg momenten. Ieders mening is belangrijk en we bevragen elkaar actief. We overleggen ook veel met elkaar gezien de shared caseload.
  • Je participeert in de bereikbaarheidsdienst overdag. Er is eventueel ook een mogelijkheid om deel te nemen aan de crisisdienst die METggz verzorg in de regio.
  • Je biedt begeleiding aan collega’s in opleiding en aan primaire behandelaren waarmee je samenwerkt.
  • Je legt contact met en onderhoudt het netwerk en/of het systeem van jouw cliënt.
  • Je draagt inhoudelijk en organisatorisch bij aan de beleidsmatige ontwikkeling van je vakgebied en deelt je deelt je vakkennis via consultaties, werkbegeleiding, supervisie en kennis- en vakgroepen.